Webpagina van Lineke Majolée.
 

Één van de hobby's van Lineke Majolée is de genealogie, vandaar deze webpagina die aansluit op op de genealogie van de fam. Muller_Majolée. Haar vader Nico en moeder Nel (Petronella Sieval)waren bekende Heilooers die veel voor de gemeenschap in Heiloo, na de laatste wereldoorlog, gedaan hebben.

Lineke ging na de lagere school en de ulo naar de vormingsklas v.d. Alkmaarse Huishoud- en Industrieschool. Daarna werkte ze enige jaren bij de Cöop. Zuivelbank in Alkmaar. Deze werkkring is 2 jaar onderbroken door in dienst te treden bij de Fa. Ruigrok uitgevers- en drukkersbedrijf in Haarlem. Lineke houdt van sport, ballet, volksdansen en muziek.

In de sport (turnen) was ze heel lang een uitblinkster dat resulteerde  in het Nederlandse jeugd-kampioenschap in 1957 en deelname aan de Olympische spelen in Rome (1960). Ook in die tijd moest er hard getraind worden om je te kwalificeren voor uit zending naar de spelen. Hoewel... als je toen 4 of 5 uur extra trainde per week dan was dat al veel. Tegen woordig hoor je praten over 30 of 35 uur. Maar ja.... de eisen liggen wel een stukje hoger.

Een ander te vermelden resultaat is het behaalde verenigingskampioenschap met de vereniging DOVES in 1955 in Almelo. Bij de heren werd toen de Halter kampioen. Op deze web pagina ziet u foto's uit deze periode. Een aantal van deze foto's zijn gemaakt door foto Brouwer uit Zaandam die zich met name toelegde op de sportfotografie. In 1960 is ze getrouwd met Joop Muller en heeft 3 Kinderen (Erica, Wilco en Freya).

Wijs met de muis een kleine foto, aan voor een grotere afbeelding.!
 

 
Home          Start deze foto serie opnieuw.     .

 

Inleidende grote foto: Lineke in de bloemen na het behalen van het Nederlands jeugdkampioenschap 1958.

Foto's van links naar rechts:

1* Acrobatische sprong. 2* Felicitatie van de loco burgemeester bij de thuiskomst van de Olympische spelen 1960, 3* Handstand op de balk 4* In olympisch kostuum, 5* Deelneemsters en leiding van de kampioens- ploeg van de gymnastiekvereniging DOVES 1955 in Almelo. Van links naar rechts Thea  Beekman, Lucienne Roozendaal, Annie Snaauw, Rie Swart-van Geene, Lineke Majolée, Liesbeth Piekart, Cor Spaans en Jeanne Snaauw, 6* Feestje na een demonstratie in Rotterdam,  Lineke met Klaas Boot en Thea met Joost Blitz,        7* Loopsprong op de balk, 8* Zweefstand op de Balk, 9* De Halter en DOVES kampioen van Nederland 1955 in Almelo, 10*  Lineke en Joop onder de hoepels voor het gemeentehuis Heiloo 1960, 11* Trouwfoto 1960, 12*  Complete turnploeg Olympischespelen Rome 1960.